1. Suomi
 2. Ripustusratkaisut
 3. Command™-tuotteiden käyttöohjeet
Command™-koukut ja ‑kiinnityspalat keittiökäyttöön

Command™-kiinnityspalojen ja -koukkujen käyttö

Command™-kiinnitystuotteiden liima pysyy hyvin erilaisilla pinnoilla, kuten puulla, laatoilla, lasilla sekä umpinaisilla, ontoilla ja maalatuilla seinillä. Se irtoaa siististi 3M:n irrotusmekanismin ansiosta eikä jätä seinäpintaan halkeamia, reikiä, kolhuja tai tahmeita jäämiä.

SIIRRY VAIHEITTAISIIN VIDEOIHIN

Opi oikeat menetelmät vaiheittaisten videoiden ja ohjeiden avulla.

Valitse ensin, millaisia Command™-tuotteita käytät:


Opi käyttämään Command™-koukkuja ja ‑kiinnityspaloja oikein.

Katso lyhyet videot, joissa annetaan vaiheittaiset ohjeet Command™-koukkujen oikeaan käyttöön ja neuvotaan, miten ne irrotetaan seinää vahingoittamatta.

TÄRKEÄ OHJE: Odota 1 tunti ennen ripustamista. Irrota pala vetämällä sitä hitaasti suoraan alaspäin.

 • Nainen näyttää, miten Command™-koukut kiinnitetään oikein
  Command™-koukkujen kiinnittäminen – opasvideo
 • Nainen näyttää, miten Command™-koukut irrotetaan oikein
  Command™-koukkujen irrottaminen – opasvideo

Vaiheittainen opas: Command™-koukkujen käyttöohjeet

Tutustu vaiheittaisiin ohjeisiin kaavioineen, jotta saat asennettua Command™-koukut oikein heti ensimmäisellä kerralla.

Hyviä neuvoja Command™-koukkujen asennukseen: Odota maalaamisen jälkeen seitsemän (7) päivää ennen käyttöä. Älä ripusta vuoteiden yläpuolelle. Älä käytä koukkuja tapetoiduilla seinillä, vinyylipinnoilla tai muilla aroilla ja heikoilla pinnoilla. Älä käytä arvokkaiden esineiden ripustamiseen. Käytä sisällä +10 °C...+40 °C. Ohjeiden noudattamatta jättäminen voi aiheuttaa vaurioita.

Vaihe 1: Valmistelu

 • Ohjekuva: puhdista seinäpinta ennen Command™-koukun kiinnittämistä

  Puhdista ensin seinä pyyhkimällä se hellävaraisesti puhdistamiseen tarkoitetulla isopropanolilla. Älä käytä kotitalouskäyttöön tarkoitettuja pesuaineita, sillä ne jättävät pinnan liukkaaksi.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-kiinnityspalan punainen suojateippi poistetaan

  Erottele kiinnityspalat ja irrota punainen suojapaperi. Paina kiinnityspala koukun taustaa vasten.

 • Ohjekuva, joka neuvoo painamaan Command™-koukkua seinää vasten noin 30 sekunnin ajan.

  Paina koukkua sitten tiukasti seinää vasten noin 30 sekunnin ajan. Mitä kovemmin painat, sitä paremmin kiinnitys pitää.

Vaihe 2: Kiinnitys

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-koukkua liu'utetaan ylöspäin irti kiinnityskannasta

  Jotta saat liiman pitämään kunnolla, koukku on liu'utettava ylös ja irti kiinnityskannasta.

 • Ohjekuva, joka neuvoo painamaan Command™-koukkua seinää vasten 30 sekunnin ajan.

  Paina kantaa sitten tiukasti seinää vasten noin 30 sekunnin ajan.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-koukku liu'utetaan takaisin asennuskannan päälle

  Liu'uta koukku takaisin paikalleen. Odota 1 tunnin ajan ennen kuin ripustat koukkuun mitään. Näin liimasidos saavuttaa maksimipidon. Tarkista pakkauksesta oikeat painorajat.

Vaihe 3: Irrottaminen

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-koukkua liu'utetaan, kun kiinnityspala on näkyvissä

  Jos et näe Command™-kiinnityspalan pilkistävän koukun alta, liu'uta koukkua ylöspäin, kunnes kiinnityskanta ja kiinnityspala näkyvät.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-koukun jalustaa pidetään varovasti paikallaan

  Pidä kehyksen pohjaa paikoillaan hellävaroen (niin ettei se karkaa), mutta älä paina sitä seinää vasten.

 • Ohjekuva, joka näyttää, että Command™-kiinnityspalaa ei tule koskaan vetää itseäsi kohti.

  Älä vedä kiinnityspalaa itseäsi kohti. Vedä aina suoraan alaspäin niin hitaasti kuin mahdollista.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-kiinnityspalaa venytetään hitaasti

  Vedä kiinnityspalaa hitaasi alaspäin pitämällä kättä seinää vasten. Venytä 30 cm etäisyydelle asti, kunnes koukku irtoaa kiinnityspalasta.


Command™-koukun kiinnittäminen kirkkaalla kiinnityspalalla

Tutustu vaiheittaisiin ohjeisiin kaavioineen, jotta saat asennettua Command™-koukut kirkkaiden kiinnityspalojen avulla oikein heti ensimmäisellä kerralla.

Kirkkailla kiinnityspaloilla varustetut Command™-koukut sulautuvat ympäristöön, joten huomio kiinnittyy kotisi sisutukseen, ei ripustusvälineisiin. Kirkas kiinnityspala kiinnitetään oikein asettamalla se ensin seinälle. Tämä johtuu siitä, että kirkkaat Command™-kiinnityspalat ovat ohuempia ja litteämpiä (ne muistuttavat enemmän teippiä kuin vaahtomuovipalaa), joten niiden kiinnittämiseen tarvitaan enemmän painetta, jotta ne varmasti tarttuvat hyvin seinään.

Vaihe 1: valmistelu ja kiinnitys

 • Ohjekuva, joka näyttää seinän valmistelun kirkasta Command™-koukkua ja ‑palaa varten

  Läpinäkyvät kiinnityspalat toimivat parhaiten sileillä pinnoilla. Puhdista pinta hellävaroen puhdistamiseen tarkoitetulla isopropanolilla. Älä käytä kotitalouskäyttöön tarkoitettuja pesuaineita, sillä ne jättävät pinnan liukkaaksi.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-kiinnityspalan musta teippi poistetaan

  Erottele kiinnityspalat ja irrota musta suojapaperi (jossa merkintä "Wall Side"). Paina kiinnityspala suoraan seinään siihen kohtaan, johon haluat koukun. Paina palaa sen koko pinta-alalta 30 sekunnin ajan.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten sininen teippi poistetaan ja Command™-koukku kiinnitetään.

  Irrota sitten sininen suojapaperi ja paina koukkua kiinnityspalaa vasten noin 30 sekunnin ajan. Mitä kovemmin painat, sitä paremmin kiinnitys pitää. Odota 1 tunnin ajan ennen kuin ripustat koukkuun mitään. Näin liimasidos saavuttaa maksimipidon. Tarkista pakkauksesta oikeat painorajat.

Vaihe 2: Irrottaminen

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-koukkua pidetään varovasti paikallaan

  Pidä koukkua paikoillaan hellävaroen (niin ettei se karkaa), mutta älä paina sitä seinää vasten.

 • Ohjekuva, joka näyttää, ettei Command™-kiinnityspalaa tule koskaan vetää itseä kohti.

  Älä vedä kiinnityspalaa itseäsi kohti. Vedä aina suoraan alaspäin niin hitaasti kuin mahdollista.

 • Ohjekuva, joka näyttää, miten Command™-kiinnityspalaa venytetään hitaasti suoraan alas.

  Vedä kiinnityspalaa hitaasi alaspäin pitämällä kättä seinää vasten. Venytä 30 cm etäisyydelle asti, kunnes koukku irtoaa kiinnityspalasta.

Millä pinnoilla voin käyttää Command™-kiinnityspaloja pintaa vahingoittamatta?

 • Erinomainen valinta pinnoille, joiden poraaminen on hankalaa.

  Command™-tuotteiden liima kiinnittyy vahvasti erilaisiin pintoihin, kuten kiinteisiin, onttoihin ja maalattuihin seiniin sekä vaikeasti porattaviin pintoihin kuten laattoihin ja lasiin.

  Command™-kiinnityspalat on helppo irrottaa – ne eivät jätä halkeamia tai reikiä, eivät vaurioita kipsilevyä eivätkä jätä tahmeita jäämiä.

  Erinomaisen pitovoiman ja kiinnityspintoja vahingoittamattoman irrotuksen ansiosta Command™-kiinnityspalat sopivat täydellisesti vuokra-asuntoihin ja tiloihin, joissa poraaminen ei ole sallittua.

 • Pintoja vahingoittamaton ripustus Command™-koukuilla ja ‑kiinnityspaloilla

Kaikilla Command™-tuotteilla ja kiinnityspaloilla on suurin ilmoitettu nimellinen pitovoima.

Etkö ole varma, mikä Command™-tuote sopii tarkoitukseesi? Punnitsimme joitakin tavallisia kodin esineitä, jotta ymmärrät paremmin seinille ripustettavan painon merkityksen. Tutustu Command™-paino-oppaaseen, jotta löydät parhaan Command™-tuotteen tarkoitukseesi.

 • Kevyimmätkin esineet on ripustettava oikein. Pieniin koukkuihin voidaan ripustaa pieni purkki vaikkapa marjahilloa tai suklaalevitettä. Nam!

 • Jauhot, riisi ja pasta myydään yleensä 500 g:n, 1 kg:n tai 2 kg:n pakkauksissa. Keskikokoinen jauhopussi voidaan ripustaa keskikokoiseen koukkuun.

 • Raskaat esineet tarvitsevat seinäpintaa vahingoittamattoman ripustusratkaisun, jonka pitovoima on tehtävänsä tasalla. Esimerkiksi normaalin pesujauhepakkaus painaa 2 kg. Jos et ole varma, kuinka paljon painoa koukut kestävät, tarkista pitovoima myyntipakkauksesta.

 • Etsitkö ratkaisua reilun painoisten esineiden ripustamiseen? Vertaa ripustettavan esineen painoa suureen lasipulloon, joka painaa nesteen kanssa noin 3,6 kg.

 • Suuret taulukehykset ja ilmoitustaulut voivat olla todella painavia. Niitä varten tarvitset taulunkiinnityspalat, joissa on riittävä pitovoima. Keskikokoiset palat kannattelevat 5 litran maalipurkkia. Kun maali on kuivunut, voit ripustaa esineet huoletta!

 • Isojen taulunkiinnityspalojen pitovoima on lähes käsittämätön! Keilaradalla käytettävä painavin pallo on 7 kg:n painoinen. Näiden koukkujen vaikuttava pitovoima riittää varmasti luotettavaan suurten taulukehysten ja julisteiden ripustamiseen.

Command™-koukkuja koskevia usein kysyttyjä kysymyksiä

Näytä kaikki usein kysytyt kysymykset

Haluatko lisätietoja? Tutustu asiakkaiden usein esittämiin kysymyksiin tai napsauta linkkiä, kun haluat nähdä kaikki usein kysytyt kysymykset.

 • V: Tunnin odotusaika takaa, että liima-aine ehtii kiinnittyä tiiviisti seinään tai pintaan ennen kuin siihen kohdistetaan painoa. Suosittelemme, että ensimmäisen asettamisen jälkeen kehys (Command™-taulunripustuspalat) tai koukku (Command™-koukut) irrotetaan seinästä ja painetaan kiinnityspaloihin voimakkaasti 30 sekunnin ajan. Odota vähintään tunti ennen uudelleen ripustamista/kiinnittämistä.
 • V: Älä käytä Command™-tuotteita herkästi rikkoutuvilla pinnoilla tai kiinnitä niitä paperitapettiin. Ne eivät myöskään välttämättä tartu hyvin joihinkin vinyylitapetteihin. Seinätapetteja on valtavasti erilaisia, ja on syytä arvioida tarkasti, mikä tapetti voi olla erityisen herkkä ripustamiselle. On tärkeää muistaa, että Command™-tuotteiden pitovoima on yhtä vahva kuin tapetin liimasidos alla olevaan pintaan.
 • V: Kuumenna palan takaosaa hiustenkuivaajalla, jotta liima-aine pehmenee. Irrota sen jälkeen koukku tai ripustin pinnasta leikkaamalla vaahto varovaisesti hammaslangan avulla. Vedä tai revi jäljelle jäänyt liima-aine irti.

Haluatko lisätietoja tai etsiä ostopaikan?